Hólmganga er et vikingedrama, der handler om striden mellem to kongesønner, som begge elsker den samme kvinde. Samtidig marcherer Karl den Store mod Skandinavien og truer vikingernes tilværelse, og det er nu op til en splittet kongefamilie at stå sammen og forsvare landet!

Filmen fortæller historien om en af vores største vikingekonger, Godfred, og hans fejde med Karl den Store.

Hólmganga er et ambitiøst filmprojekt, som søger at fremme og udbygge det sydjyske filmmiljø, og give lokale talenter indenfor film og skuespil et skub ud i industrien. Holdet bag filmen består af frivillige ildsjæle, som har arbejdet med film og teater på amatørplan i mange år, og som nu ønsker at udrette noget mere.

Projektet er vokset fra en kortfilm på 20 minutter til forlænget spillefilms længde, efterhånden som nye og flere muligheder udviklede sig undervejs.  

Filmen bliver til igennem samarbejde med jyske teater- og kulturorganisationer, herunder Jels Vikingespil, Odin Odense, Koldinghus, Dystopia og optages på flere lokations i hele Jylland og på Fyn.

Optagelserne foregår i det meste af 2022 frem til juni 2023, hvorefter den skal færdigproduceres og sendes til festivaler i Europa og USA.
Filmens anslåede længde er 1 time og 30 minutter. Premiere 2024 i udvalgte biografer.

Producent, manuskriptforfatter og instruktør: Lasse Kissow, Kissow Studios

Producent og hovedrolleskuespiller: Mikkel Klinge Vandkær Thomsen “Godfred”