I efterårsferien danner to slotte ved Flensborg Fjord rammen om en helt særlig tidsrejse.
Projektet “Blumen bauen Brücken – Blomster bygger broer” inviterer til historiske oplevelser for hele familien under overskriften “I hertugernes fodspor” tirsdag den 18. oktober på Sønderborg Slot og onsdag den 19. oktober på Glücksburg Slot, begge dage kl. 10-17, med et alsidigt program, der tager de besøgende med på en rejse ind i hertugernes historie i det dansk-tyske grænseområde.

I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde af Slesvig-Holsten-Sønderborg-Augustenborg og tidligere prinsesse af Danmark.

Der formidles megen interessant viden om Hans den Yngre og hans efterkommere – eller fx. hvilken rolle en vifte spillede for at finde en ægtefælle på hertugernes tid.

Hele dagen vil der være et varieret program for enhver alder. Historiske kostumer vises på et modeshow, og der er en fægteskole for store og små. De, der har lyst, kan lære barok- og renæssancetidens danse til tonerne af datidens musik eller lytte til historisk musik fra trioen Sospiri. 
Børnene kan glæde sig til spændende historiske lege og et kreativt værksted.

Arrangør: Blumen bauen Brücken – Blomster bygger broer
I samarbejde med Mia Lilliendahl Larsen, 
Eventør
Hertug Hans den Yngre: Mikkel Klinge Vandkær Thomsen